Ministerrokade eller ministerballade

Nøj det for børn

Der er noget jeg simpelthen ikke kan forstå.

Dengang jeg var lille, som i 11-12 år gammel, der var jeg et barn, men det har jeg fundet ud af, at det er man åbenbart ikke længere. Nu er man rent faktisk voksen, når man er 11-12 år gammel, og jeg synes, det er en KATASTROFE! Nu er jeg hverken børnepsykolog, sundhedsplejerske eller pædagog, men jeg vil vove at påstå, at det er sundest at være barn, når man er barn, man skal tidsnok blive voksen.
Dengang jeg var 12 år, der lege jeg stadig med dukker og barbie med min 2 år yngre lillesøster, og når jeg var sammen med mine veninder, så kravlede vi rundt i soveposer og legede orme, vi klatrede i træer, vi tegnede, og ja legede i al almindelighed.

Sådan er det bare ikke mere… Nu er 12-årige små voksne, og jeg kan simpelthen ikke forstå det. 12-årige ejer deres tredje mobiltelefon, en iPhone 7, og bruger al deres fritid og lommepenge på make-up – altså pigerne i hvert fald, drengene er mere til gaming og boldspil. Jeg var 15 år inden jeg fik min første mobiltelefon, som i øvrigt var min mors aflagte, og makeup brugte jeg ikke før jeg begyndte på gymnasiet.
Bevares, jeg ved godt, at tiderne har ændret sig, og at børn udvikler sig tidligere nu, men det er da vores og samfundets skyld. Hvorfor har vi så travlt med, at børn bliver voksne hurtigt? Hvad er det, de skal nå, som ikke kan vente? Lad dog børn være børn, de skal tidsnok blive voksne, men det er da dumt at springe et så vigtigt trin som barndommen over.

Noget andet jeg synes er grotesk var noget jeg så på Instagram den anden dag. En 12-årig pige der havde lagt et billede af sig selv på app’en og skrevet, hvor vigtig kaffe er i hendes liv, og hvordan det får hende igennem hverdagen. Siden hvornår er det blevet nødvendigt for 12-årige at drikke en så koffeinholdig drik som kaffe? Kaffe er noget man smager som 3-årig, og så igen når man bliver voksen, men det er da ikke noget, man drikker dagligt som 12-årig for at holde hjulene i gang. Der er da noget helt galt, hvis man som barn ikke har nok energi til at holde sig kørende, men har brug for kaffe.

Det kan godt være, det er mig, der er noget helt galt med, men hold nu fest hvor er det trist, at børn ikke længere kan være børn.

 

Jeg må godt, jeg er 27!

Jeg må godt, jeg er 27!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Ministerrokade eller ministerballade